top of page

'Good & nice to know'

Heb ik een yogamat nodig?

Dit is in Onnen niet nodig, daar zijn matjes aanwezig. Bij YogaWieteke is een eigen mat verplicht! Je eigen matje is wel zo plezierig. (dan kan je ook thuis aan de slag!)

 

Wat zijn de regels in de les?

Tijdens de les is er respect voor elkaar (net als buiten de 'shala' trouwens). We zijn bezig met een innerlijk proces dus pas je gedrag hier op aan. Dit neemt niet weg dat er ruimte is voor een grap en een grol. Yoga is immers 'happiness'.

Ook is het aan te raden voor de les niet zwaar te tafelen. Met een 'lege' maag is de les plezieriger.

 

Wat breng ik nog meer mee?

Het advies is om soepele (sport)kleding te dragen. Een handdoek is ook altijd welkom. Om gladde handen te drogen of het zweet van je voorhoofd (echt!)

Een flesje water voor na de les, soms is er thee.

 

Ik heb een blessure!

Een blessure moet je altijd voor de les melden. Dan kan ik tijdens de les hier rekening mee houden en een aangepaste oefeningen geven. Eventueel geef ik advies om oefeningen te doen om je blessure versneld te herstellen.

Maar ik ben niet flexibel!?

Toen ik begon met yoga was ik zo stijf als een plank. Yoga gaat niet om het kunnen aanraken van je tenen tijdens een vooroverbuiging. Het gaat om de balans tussen je lichaam en geest. We gaan op zoek naar meer lichaams-bewustzijn, flexibiliteit komt later wel.

 

Hoe snel ervaar ik de voordelen van yoga?

Oh, als je die vraag stelt dan is het antwoord; dit duurt jaren als je ongeduldig bent! Voor alle anderen komt het al eerder. Fysiek zul je al vlot de voordelen gaan ervaren, mentaal is het proces wat trager. We zijn niet bezig met het einddoel maar het pad dat is wat we willen ervaren.

 

Tips?

Zorg dat je tijdig aanwezig bent in de 'shala'. Dan heb je tijd om tot rust te komen en kennis te maken met de andere cursisten.  

De leraren tijdens mijn reizen naar India:

Swami Krishna Priya Didi,

Ron van der Post,

& Swami Yogananda.

bottom of page